Ulei de Babassu
Uleiul de Babassu este obținut din nucile palmierului Babassu. Acesta provine din Brazilia, iar principalele zone de cultivare se află în America de Sud. Palmierul face parte din familia Arecaceae și crește foarte lent. Acesta produce primele fructe abia după 10 ani, poate trăi până la 200 de ani și atinge o înălțime de 30 de metri. Fructele seamănă cu nucile de cocos, au o lungime de 10 până la 12 cm și conțin 3 - 5 semințe cu aproximativ 60-70% ulei. Uleiul este solid sub 22°C și este cunoscut și sub denumirea de ceară de Babassu sau grăsime de Babassu. Are un conținut ridicat de acid lauric și oferă o senzație moale pe piele. La contactul cu pielea, se topește.
Utilizare:
Farmaceutic:
* Ameliorează problemele pielii
Alimente:
* Ingredient în produse de patiserie și dulciuri
* Fabricarea margarinei
Cosmetic:
* Protecția pielii
* Fabricarea cremelor și șampoanelor
* Ameliorează problemele pielii
CAS:911078-92-1
EINECS:293-376-2
Culoare: albicioasă până la galben
Miros: nucos
INCI: Orbignya Oleifera Seed Oil
Depozitare: răcoros, uscat, ferit de lumină, în recipiente închise